online lezen  |  afmelden
Betonhuis
BetonCentraal
 Extra nieuwsbrief coronavirus IX
Verlenging
 
Betonhuis geeft via VNO-NCW en MKB Nederland mede vorm aan het tweede steunpakket dat hoort bij de volgende fase van de coronacrisis. We kijken bijvoorbeeld naar de vaste kosten en de kapitaalsteun voor huur of lease van machines. Hier is nu geen compensatie voor.

Er  gaan stemmen op om extra duurzame voorwaarden te verbinden aan een tweede pakket. Maar is dat wel logisch?  Hoever moet of mag de politiek gaan met eisen aan noodsteun? Binnenkort wordt duidelijk of en onder welke voorwaarden de verlenging van het steunpakket vorm gaat krijgen. 

Minister Wiebes en staatssecretaris Keijzer hebben de garantieregeling Klein Krediet Corona (KKC) aangekondigd. De overheid staat daarmee voor 95 procent garant voor overbruggingskredieten tussen de 10.000 en 50.000 euro. Goed nieuws voor het midden- en kleinbedrijf dus dat tot nu toe buiten de boot viel.
 

Niet langer #blijfthuis maar #vermijddrukte is waar we naartoe gaan. Tot 1 juni werken we bij Betonhuis nog zoveel mogelijk vanuit huis. We verkennen of we na 1 juni enkele bijeenkomsten of vergaderingen weer in Woerden kunnen laten plaatsvinden, uiteraard in overleg met de betrokkenen en volgens de richtlijnen van het RIVM. We zijn vastbesloten deze na te leven en kunnen onze activiteiten te allen tijde daaraan aanpassen.

Het blijft tenslotte een onzekere tijd.


Ron Peters
Bouwconjunctuur: lichtpuntje voor de woningbouw
De gevolgen van de coronamaatregelen voor de bouwsector worden zichtbaar. De krimp van de orderportefeuilles van aannemers versnelt. De totale bouwomzet is in februari met 2,2 procent gedaald ten opzichte van 2019.  Voor grote bouwers is de daling met 3,2 procent iets sterker. De echte gevolgen zullen voor het eerst zichtbaar zijn in de metingen van maart. Voor de utiliteitsbouw geldt dat de orders achterblijven. Lichtpuntje voor de woningbouw: de vergunningverlening herstelt. 
Lees meer
Nieuw: Toolbox Corona voor een personeelsbijeenkomst
Betonhuis heeft gewerkt aan een uitgebreide Powerpoint-presentatie voor personeelsbijeenkomsten. De inhoud is divers en aanpasbaar voor het doel waarvoor men de presentatie wil inzetten. In de presentatie staan onderwerpen zoals: veilig reizen​, veilig werken op de bouwplaats​, veilig werken op kantoor​ en veilig thuiswerken. Het is een samenvatting van coronainformatie afkomstig van de Betonhuis VGM Commissie, AWVN, VNO-NCW, Bouwend Nederland en MKB Nederland.

De pdf is onderstaand te downloaden, de Powerpoint-presentatie is op aanvraag beschikbaar (remco.kerkhoven@betonhuis.nl).

Download pdf
Tips voor een coronaveilige kantoorinrichting
Het coronavirus maakt het noodzakelijk om in een kantooromgeving extra maatregelen te treffen. De VGM-commissie Betonhuis heeft een document opgesteld met aandachtspunten voor een coronaveilig kantoor.
Infoblad
Betonhuis
  .PDF |   276 kb
Download
NOW-rekentool met nacalculatie
AWVN heeft haar NOW-rekentool vernieuwd. Leden van Betonhuis kunnen nu ook de verwachte feitelijke subsidie (nacalculatie) berekenen. In de uitgebreide NOW-rekentool kan de werkgever correcties op de loonsom doorvoeren en eventuele kortingen op de subsidie uitsplitsen. 
Lees meer
Enquête BetonCentraal
Op de Algemene Vergadering van 24 januari jl.  hebben wij besloten om onze dienstverlening vaker te onderzoeken. Wat vindt u van BetonCentraal? Het invullen van de vragenlijst neemt ongeveer acht minuten tijd. De antwoorden worden anoniem verwerkt. Bedankt voor uw medewerking!
Download
Vraag en Antwoord: Per 1 juni hebben reizigers mondkapjes nodig in het openbaar vervoer. Mag en kan een werkgever dat vergoeden als dit nodig is voor het werk?
Het is werkgevers toegestaan om mondkapjes onbelast te vergoeden als onderdeel van de reiskostenvergoeding. Omdat mondkapjes per 1 juni verplicht zijn in het openbaar vervoer, behoren de kosten van het mondkapje tot de werkelijke kosten van reizen met het openbaar vervoer. Vanaf 1 juni is het verplicht om in het openbaar vervoer een niet-medisch mondkapje te dragen. Om dit zo goedkoop mogelijk te maken, wordt de btw op mondkapjes (zowel medische als niet-medische) van 25 mei tot in ieder geval 1 september verlaagd naar 0%, de werkgever betaalt dus geen btw. 
(Bron: VNO-NCW)


Meer informatie

BetonCentraal extra nieuwsbrieven

Corona Hulplijn (0348) 484 419

Betonhuis
Betonhuis
 
Volg ons voor het laatste nieuws:
Linkedin   Twitter