online lezen  |  afmelden
Betonhuis
BetonCentraal
 Extra nieuwsbrief coronavirus VII
Ons geduld wordt op de proef gesteld
 
Voor veel ondernemers zal het hard aangekomen zijn: een verlenging van de intelligente lockdown tot 20 mei. Ons geduld wordt  op de proef gesteld. Doordat de nieuwe fase in de anderhalvemetereconomie nog even op zich laat wachten, wordt de urgentie om tot een tweede noodpakket te komen alleen maar groter. Niet alleen de gesloten sectoren lijden onder de coronacrisis, ook in onze sector laat de crisis zich steeds meer voelen. Het tweede noodpakket moet er komen en moet rekening houden met zaken als omzetderving. Uiteraard volgen wij  deze ontwikkelingen nauwlettend. 

Betonhuis is betrokken geweest bij het initiatief 'Samen doorbouwen aan Nederland' en er is goed nieuws voor de infrasector. Tot slot kan ik meedelen dat wij deze week een uitnodiging sturen om deel te nemen in de Betonhuis WhatsApp groep.

Blijf gezond!

Ron Peters
NOW-regeling voor concerns
Een van de zorgpunten in de NOW is de zogenoemde concernbepaling. Bij sommige
concerns zijn sommige werkmaatschappijen geheel of gedeeltelijk stilgevallen door
de coronacrisis terwijl andere werkmaatschappijen binnen het concern voldoende omzet draaien of zelfs nog winst maken. Het concern als geheel voldoet dan niet aan het criterium van de twintig procent omzetverlies.
Betonhuis heeft met werkgevers- en werknemersorganisaties gewaarschuwd dat hierdoor dan banen verloren zullen gaan. Minister Koolmees  verruimt deze bepaling met het oog op het baanbehoud, maar wel onder extra voorwaarden.
Lees meer
Doorbouwen aan Nederland
De overheid, de bouw- en technieksector, banken en brancheverenigingen hebben de verklaring 'Samen doorbouwen aan Nederland' opgesteld. De verklaring komt voort uit de gesprekken die minister Kajsa Ollongren  voert met de partijen om de impact van het coronavirus op de sector te beperken. Betonhuis is ook betrokken en steunt dit initiatief. Samen zetten we met de partijen alles op alles om aan de grote vraag naar woningen te voldoen. De partijen hebben afspraken gemaakt over continuering of versnelling van investeringen, vergunningverlening en aanbestedingen. Zo willen zij voorkomen dat bouwprojecten vertragen of stil komen te liggen door de coronacrisis.
Lees meer
Aanscherping regels voor samen reizen in coronatijd
Bouwend Nederland, Techniek Nederland, FNV en CNV hebben besloten het Veilig werken-protocol aan te passen. Er is een checklist gemaakt die werknemers en werkgevers kunnen volgen. Het advies blijft: rijd zo veel mogelijk apart, samen reizen mag alleen als er geen andere opties zijn. Zijn er geen andere mogelijkheden als eigen of openbaar vervoer of een andere planning, dan kan men met twee personen in een vervoermiddel samen reizen, mits hierbij de nodige extra hygiënemaatregelen uit het protocol in acht worden genomen.
 
Scherm tussen bijrijder en bestuurder niet nodig
Een scherm of plastic folie tussen bijrijder en bestuurder, wat sommige bedrijven nu toepassen, is volgens de organisaties niet nodig. Het moet zeker niet gebruikt worden als vervanging voor de 1,5 meterregels, benadrukken ze. Een dergelijk scherm kan bovendien de verkeersveiligheid in gevaar brengen. Alleen als je de RIVM-regels opvolgt, en je je tóch veiliger voelt met een scherm, kun je dat gebruiken, is het advies. Let er dan goed op dat het scherm het zicht niet belemmert en maak het schot of scherm na elke rit schoon met een ontvettend sopje of 70 procent Isopropyl alcoholdoekjes.

Boete
Bij meer dan twee personen in één vervoermiddel moet minimaal 1,5 meter afstand tussen alle personen aanwezig zijn. Als je met drie of meer personen in een auto zit en dichter dan 1,5 meter van elkaar bent, kun je worden beboet.
Lees meer
Tips voor thuiswerken
Deze dagen werken veel mensen thuis door het coronavirus. Helaas is de instelbaarheid van de keukentafel of het bureau op zolder vaak niet van dezelfde kwaliteit als op de kantoorwerkplek. Het is dus behelpen, zeker met kinderen op de achtergrond. Hoe kunt u toch zo gezond mogelijk thuiswerken? Download deze pdf met handige tips.
PDF
Arbo - VNM - TNO
  .PDF |   327 kb
Download
Maatregelen versnellingen infrasector
Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en de bouwsector nemen maatregelen om het werk aan wegen, waterwegen, sluizen en kust in het huidige coronatijdperk volop draaiende te houden en waar mogelijk te versnellen. Een speciale taskforce van Rijkswaterstaat en de bouwers brengt in kaart welke werkzaamheden direct kunnen worden opgepakt en welke maatregelen op iets langere termijn genomen kunnen worden. 
Lees meer
Nieuw: WhatsApp Betonhuis
Betonhuis heeft een WhatsApp, een extra communicatiemiddel om mensen te informeren. We gaan meerdere groepen inrichten en beginnen met een groep voor directieleden. Deze week zal ieder directielid een uitnodiging ontvangen. Een ieder kan zelf kiezen of hij of zij gebruik wil maken van de groep. Het is dan ook AVG goed geregeld. Ook worden er afspraken gemaakt over wat we wel of niet delen in de groep. Dit is terug te lezen in de omschrijving. Voor vragen over het gebruik? Mail Remco Kerkhoven  
E-Mail

Meer informatie

Betonhuis nieuwsbrieven

Corona Hulplijn (0348) 484 419

Betonhuis
Betonhuis
 
Volg ons voor het laatste nieuws:
Linkedin   Twitter