online lezen  |  afmelden
Betonhuis
BetonCentraal
 Extra nieuwsbrief coronavirus III

Corona Hulplijn (0348) 484 419
Betonhuis heeft het kantoor tijdelijk gesloten. Onze diensten zijn volledig telefonisch en digitaal. We hebben een speciale hulplijn ingesteld voor werkgevers, deze is van 9:00-17:00 uur beschikbaar op nummer (0348) 484 419. Onze adviseurs zijn ook bereikbaar op hun mobiele nummers en via e-mail. Ook het vaste centrale nummer (0348) 484 400 blijft tijdens kantooruren bereikbaar. Heb je als werknemer een vraag over het coronavirus? Ga dan naar je leidinggevende in het bedrijf. De laatste informatie staat in het dossier op onze website.
Ga naar het dossier Coronavirus
Hebben de verscherpte maatregelen van 23 maart gevolgen voor de werkplek? 
 
Nee, deze maatregelen gelden niet voor de bouwplaats of binnen (productie)bedrijven. Wel dienen werkgevers de RIVM-richtlijn van 1,5 meter afstand zo goed als mogelijk na te leven, ook op de werkvloer. De aangescherpte maatregelen houden in dat alle evenementen en bijeenkomsten, ook met minder dan 100 personen, worden afgelast tot 1 juni 2020. Ook voorzien de aangescherpte maatregelen in een verbod op groepsvorming (samenscholingsverbod). Een groepsverbod kan worden uitgevaardigd door een gemeente en betreft een verbod aan een persoon om zich op bepaalde plaatsen zonder doel met meer dan drie personen op te houden.
Voorbeeldbrief afnemers/opdrachtgevers
 
Betonhuis verwacht dat de coronapandemie zich kwalificeert als een overmachtssituatie. Het lijkt ons daarom goed om uw afnemers daar tijdig van in kennis te stellen. Wij hebben voor u een voorbeeldbrief opgesteld omdat u daartoe bent gehouden op grond van de overeenkomst die u bent aangegaan en/of de algemene voorwaarden die van toepassing zijn. 
 
Maak de voorbeeldbrief bedrijfsspecifiek!
Het betreft heel nadrukkelijk een voorbeeldbrief, die u op maat van uw eigen bedrijf dient aan te passen. In juridisch opzicht is het van groot belang dat u heel specifiek voor uw bedrijf aangeeft waarom u met een situatie van overmacht wordt geconfronteerd. De redenen die in deze brief worden genoemd, kunt u aanvullen met andere bedrijfsspecifieke gevolgen waarmee u wordt geconfronteerd. Daarnaast raden wij aan om de gevolgen van deze pandemie voor uw bedrijf goed vast te leggen, ook in de tijd bezien. Dit kan van belang zijn als er discussies ontstaan over de verdeling van risico’s en eventuele aansprakelijkheidstelling. 
Download de brief

Wat u niet wilt dat u geschiedt…

 
Bouwend Nederland bepleit een coulante houding bij opdrachtgevers ten aanzien van de buitengewone situatie die nu heerst.
In voorkomende gevallen raden wij u aan om naar deze oproep te verwijzen.
Lees meer
Coronavirus: belangrijke websites 

Eerder verschenen Betonhuis-nieuwsbrieven


Heeft u een tip?

Laat het ons weten! Mail naar 

Annemiek Houtman of Remco Kerkhoven

Uw bedrijf is getroffen door COVID-19
De Kamer van Koophandel heeft een wegwijzer gemaakt. 
Wegwijzer
Kamer van Koophandel
  .PDF |   720 kb
Download
Betonhuis
Betonhuis
 
Volg ons voor het laatste nieuws:
Linkedin   Twitter