online lezen  |  afmelden
Betonhuis
BetonCentraal
 Extra nieuwsbrief coronavirus IV

Samen volhouden!
Alle maatregelen die nu gelden tegen de verspreiding van het coronavirus worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Er wordt veel van ons gevraagd, maar wij gaan samen volhouden. De productie van cement en de fabricage van betonproducten en betonmortel kunnen door. Werkgeversorganisaties en vakbonden hebben samen met de ministers van Binnenlandse Zaken en Infrastructuur een akkoord bereikt over het protocol veilig doorwerken op de bouwplaats. Dat is goed nieuws. 

Betonhuis heeft de Kamerbrief van minister Koolmees ontvangen, evenals het uitvoeringsdocument van de NOW-regeling. Deze gaan wij bestuderen en we laten spoedig weten wat de regeling voor jullie betekent. Ondanks dat wij veilig doorwerken, telt voor veel bedrijven toch elke dag. Samen met de liquiditeitsmaatregelen moet de NOW-regeling bereiken dat bedrijven niet omvallen en dat zo veel mogelijk werknemers hun baan behouden. Tijdens de persconferentie van minister Koolmees hoorde ik hem zeggen: "Dit is een uitzonderlijke, forse maatregel. Maar die is in deze tijden hard nodig. Ik doe een beroep op ieders morele verantwoordelijkheid om niet te frauderen." En daar ben ik het mee eens. 

Tot slot. Wij informeren u in deze tijd zo goed en zo snel mogelijk. Dit doen wij met speciale BetonCentraalnieuwsbrieven. Ook hebben wij een telefonische hulplijn ingeregeld en er komt een speciale WhatsAppgroep waarin wij jullie berichten kunnen sturen. Daarover later meer. 

Een goede gezondheid gewenst,

Ron Peters
NOW-regeling klaar, loketten bijna open
 
De voorwaarden van de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) zijn bekend gemaakt. UWV streeft ernaar dat bedrijven vanaf 6 april een aanvraag kunnen indienen.  Bedrijven die aan de voorwaarden voldoen, kunnen binnen twee tot vier weken een voorschot verwachten.
Lees meer
Wat mag een werkgever vergoeden aan een werknemer die thuis werkt?
 
Werkgevers mogen de internetkosten vergoeden, maar uitsluitend voor dat deel van het abonnement dat op deze kosten betrekking heeft. Betreft het een 3-in-1 abonnement en vergoedt u de totale abonnementskosten, dan behoort de vergoeding van de kosten voor telefonie en televisie tot het belast loon. Werkgevers mogen een mobiele telefoon inclusief bijbehorend abonnement voor internet en telefonie belastingvrij ter beschikking stellen aan de werknemer. Ook een laptop, extra beeldscherm, bureau of bureaustoel vallen onder deze regeling.
Lees meer vragen 
Betonhuis maakt afspraken over keuringen en controles die nodig zijn voor de productie van betonmortel en betonproducten
 
Betonhuis heeft samen met de certificerende instellingen (CI’s) Kiwa, SKG-IKOB en SGS afspraken gemaakt over de continuïteit van de keuringen en controles die wettelijk nodig zijn voor de productie van betonmortel en betonproducten. De afspraken duren voorlopig tot en met 28 april a.s.
Lees meer
Uitstel CSC-certificering door COVID-19
 
In Nederland zijn drie certificerende instellingen, KIWA, SKB-IKOB en SGS die bedrijven mogen certificeren en die bij voldoende resultaat een bijbehorend certificaat mogen uitgeven. Door het coronavirus is dit nu niet mogelijk. CSC internationaal heeft daarom maatregelen genomen.
Lees meer
Informatiebladen stop het coronavirus 
 
Betonhuis heeft gewerkt aan informatie-bladen specifiek voor onze sector, zowel voor medewerkers als voor werkgevers.

Werkgeversorganisaties en vakbonden hebben samen met de ministers van Binnenlandse Zaken en Infrastructuur een akkoord bereikt over het protocol veilig doorwerken op de bouwplaats.
Lees meer
Corona Hulplijn (0348) 484 419
Betonhuis heeft het kantoor tijdelijk gesloten. Onze diensten zijn volledig telefonisch en digitaal. We hebben een speciale hulplijn ingesteld voor werkgevers. Deze is van 9:00-17:00 uur beschikbaar op nummer (0348) 484 419. Onze adviseurs zijn ook bereikbaar op hun mobiele nummers en via e-mail. Ook het vaste centrale nummer (0348) 484 400 blijft tijdens kantooruren bereikbaar. Heb je als werknemer een vraag over het coronavirus? Ga dan naar je leidinggevende in het bedrijf. De laatste informatie staat in het dossier op onze website.
Ga naar het dossier Coronavirus
Coronavirus: belangrijke websites 

Eerder verschenen Betonhuis-nieuwsbrieven

Heeft u een tip? Laat het ons weten 

Annemiek Houtman of Remco Kerkhoven

Betonhuis
Betonhuis
 
Volg ons voor het laatste nieuws:
Linkedin   Twitter