online lezen  |  afmelden
Betonhuis
BetonCentraal
 Extra nieuwsbrief coronavirus VI
Saamhorigheid
 
Vier weken verkeren wij in een intelligente lockdown en dat gaat nog even door.  De Paasdagen waren voor mij het moment om terug te kijken. Als eerste hebben wij ons gericht op de veiligheid en gezondheid van onze mensen. Het door laten gaan van de bedrijfsvoering was onze tweede prioriteit. 

Ook heeft Betonhuis de informatie van de overheidsmaatregelen zo snel mogelijk doorgegeven en we hebben ervoor gezorgd dat deze zo goed mogelijk toepasbaar is voor de cement- en betonindustrie. De belangrijkste punten uit de NOW-regeling zijn bestudeerd. In deze nieuwsbrief gaan wij in op de BMKB-C-regeling en de GO-regeling. Onze hulplijn staat open voor vragen rondom deze maatregelen.

Samen met onze partners, VNO-NCW, NVTB en Bouwend Nederland, praten we ook over het optuigen van een investeringspakket voor de bouw- en infrasector. Investeringen zijn de snelste manier om Nederland uit het economisch moeras te trekken. We blijven alle leden zo goed mogelijk informeren via onze technische kanalen. We zetten daarbij ook een nieuw middel in: WhatsApp. Zo draait Betonhuis ook na Pasen weer op volle toeren. Zelf heb ik het gevoel dat we dichter bij elkaar staan dan ooit. Ik ben trots op datgene wat we met elkaar in deze tijd bereiken.
Die koers houden we tot 28 april vol. Blijf gezond.

Ron Peters
BMKB-C regeling
De Rijksoverheid zorgt er met de BMKB-C regeling voor dat ondernemers sneller en gemakkelijker meer geld kunnen lenen. Dat kan met uitbreiding van bestaande financiering of met een nieuw krediet. Hiermee ondersteunt het Rijk ondernemers bij hun liquiditeitsproblemen als gevolg van de coronacrisis. Deze verruiming is essentieel voor de liquiditeit van kleinere ondernemers die inkomsten of productie mislopen door het coronavirus. 
Lees meer
De GO-regeling
De Garantie Ondernemingsfinanciering-regeling (GO-regeling) is tijdelijk verhoogd naar 10 miljard euro, de hoogte van de lening per onderneming naar 150 miljoen euro (maximum). De GO-regeling is een ondersteuningsregeling waarmee het voor ondernemers makkelijker wordt om (grotere) leningen af te sluiten, omdat de overheid een 80% garantie geeft op bankleningen en bankgaranties voor grootbedrijven en 90% voor het mkb. 
Lees meer
Tips voor thuiswerken
Deze dagen werken veel mensen thuis door het coronavirus. Helaas is de instelbaarheid van de keukentafel of het bureau op zolder vaak niet van dezelfde kwaliteit als op de kantoorwerkplek. Het is dus behelpen, zeker met kinderen op de achtergrond. Hoe kunt u toch zo gezond mogelijk thuiswerken? Download deze pdf met handige tips.
PDF
Arbo - VNM - TNO
  .PDF |   327 kb
Download
Corona Calculator online
VNO-NCW en MKB-Nederland  hebben een Corona Calculator gelanceerd. Met deze Corona Calculator kunnen ondernemers berekenen welk effect de steunmaatregelen hebben op de financiële positie van hun onderneming. De tool bestaat uit het volgende:
  • Een overzicht van alle corona-steunregelingen; op basis van de ingevoerde SBI-code worden de relevante regelingen getoond;
  • Per regeling geeft de Corona Calculator met berekeningen een indicatie van de hoogte van de tegemoetkomingen, kredietmogelijkheden en mogelijkheden rond belastinguitstel;
  • In combinatie met de gemaakte berekeningen en een invoer van de te verwachten inkomsten en uitgaven, kan de Corona Calculator tevens inzicht geven in de liquiditeitspositie van de onderneming;
Lees meer

Meer informatie

Betonhuis nieuwsbrieven

Corona Hulplijn (0348) 484 419

Betonhuis
Betonhuis
 
Volg ons voor het laatste nieuws:
Linkedin   Twitter