online lezen  |  afmelden
Betonhuis
BetonCentraal
 Extra nieuwsbrief coronavirus V

De NOW-regeling nader bekeken
Betonhuis heeft de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor behoud van Werkgelegenheid (NOW-regeling) nader bekeken. Deze vijfde nieuwsbrief verwijst naar twee pagina's die de maatregel toelichten. Wat houdt de regeling in en wat zijn de spelregels voor deze overheidsondersteuning? Hoe werkt de aanvraagprocedure?

Naast andere maatregelen uit het totaalpakket aan maatregelen, zoals uitstel van belastingbetaling en het borgstellingskrediet BMKB, is deze regeling de meest uitgebreide en naar verwachting ook de regeling waarvan het meest gebruik gemaakt zal worden. Als er aanvullende vragen zijn, bel dan de Betonhuis Corona Hulplijn 0348-484 419.

Ron Peters
Doel NOW-regeling
De NOW-regeling heeft als doel om, in tijden van acute en zware terugval in de omzet van ten minste 20%, het voor werkgevers mogelijk te maken om hun werknemers zoveel mogelijk in dienst te houden voor de uren die zij werkten voordat er sprake was van het omzetverlies. Werkgevers kunnen op grond van NOW een subsidie ontvangen, met als doel het tegemoetkomen in de betaling van de loonkosten van alle werknemers die in dienst zijn bij de werkgever. 
Lees meer
Aanvraagperiode NOW-regeling
Formeel start de aanvraagperiode op 14 april, maar het UWV streeft ernaar om de regeling vanaf 6 april 2020 uit te kunnen voeren.

De regeling geldt niet alleen voor de coronacrisis, maar ook voor andere situaties van buitengewone omstandigheden, zoals een omzetdaling als gevolg van brand in het bedrijf van de werkgever.
Lees meer
Tegemoetkoming loon
 
NOW vervangt de regeling werktijdverkorting (WTV), maar vormt een subsidieregeling die gekoppeld is aan maar één criterium: omzetverlies. NOW bestaat uit een subsidie van maximaal 90% van de loonsom, naar rato van omzetdaling. Bij een omzetdaling van 50% bedraagt de subsidie 45% (50% van 90%) van de loonsom en bij een omzetdaling van 20% bedraagt de subsidie 18% (20% van 90%), etc.
Lees meer
Coronavirus: belangrijke websites 

Heeft u een tip?

Laat het ons weten! Mail naar Annemiek Houtman of Remco Kerkhoven

NOW-regeling AWVN

Om de leden over de NOW-regeling te informeren, organiseerde AWVN op woensdag 1 april een webinar. In dit webinar gaat Marco Veenstra, adviseur juridische zaken, nader in op de regeling zoals deze op 31 maart bekend werd gemaakt door minister Koolmees van SZW. Bekijk het webinar terug

Hand-out
Webinar
  .PDF |   152 kb
Download
Betonhuis
Betonhuis
 
Volg ons voor het laatste nieuws:
Linkedin   Twitter