online lezen  |  afmelden
Betonhuis
BetonCentraal
 Extra nieuwsbrief coronavirus VIII
Perspectiefpakket
 
Vorige week was er weer corona-crisisberaad van het kabinet. Helaas, er komt nog even geen versoepeling van de maatregelen. Dat is voor veel bedrijven weer een week van stilstand. We weten nog niet waar we aan toe zijn en hebben dringend perspectief nodig.

Zou onze intelligente lockdown net zoals in Spanje in vier fases kunnen worden afgebouwd? Het lijkt erop dat wij stap voor stap naar de 1,5 meter-economie en
-samenleving gaan. Gedragen door 
gerichte risicobeheersing met apps en testen. Hierdoor zal de omzet achter blijven bij normale situaties en aanpassingskosten met zich mee brengen.

Betonhuis zet in op 
een noodpakket 2.0, aangevuld met een duurzaam perspectiefpakket. Dit pakket haalt onder andere geplande investeringen in de infrastructuur versneld naar voren. Slimme aanbesteding is daarbij gewenst. Er is ook meer ruimte bij woningcorporaties voor de bouw van huurwoningen en er wordt niet besloten tot een CO2-heffing. Of dit pakket er komt?

W
e gaan ervoor!  

Ron Peters
Thuiswerken is Topsport
Bedrijven bereiden zich voor op 'het nieuwe normaal', waarin ze over allerlei zaken na moeten denken: heeft iedereen een goede bureaustoel, hoe zorg je dat je werknemers gezond en fit blijven en hoe hou je ze gemotiveerd? Voor alle thuiswerkers is er een nieuw platform: Thuiswerken is topsport. Op deze site staan informatie en tips over thuiswerken. Van praktische handreikingen om te kunnen omgaan met stress, tot tips voor voldoende beweging en goede voeding. De website is een initiatief van MKB-Nederland,  VNO-NCW en stichting NL Onderneemt Maatschappelijk. 
Lees meer
Oproep aan opdrachtgevers 
Door de coronacrisis stellen overheden, woningbouwcorporaties en bedrijven bouwplannen en renovaties uit. VNO-NCW, MKB en Bouwend Nederland roepen opdrachtgevers in de bouw op om, met inachtneming van de adviezen van het RIVM, o.a. lopende werken voor zover mogelijk doorgang te laten vinden, betaaltermijnen te versnellen, aanbestedingstrajecten door te zetten, (bouw)vergunningverlening te bespoedigen en coulant om te gaan met vertraging veroorzaakt door de coronacrisis. Betonhuis sluit zich bij deze oproep aan. De oproep is hieronder te downloaden. 
Dowload
Vraag en antwoord: Mag een werkgever testen of een werknemer koortsvrij is?
Voor het meten van de lichaamstemperatuur van werknemers hanteert de Autoriteit Persoonsgegevens strikte voorwaarden. De werknemer kan zelf zijn temperatuur opnemen, maar is niet verplicht de uitslag te delen met de werkgever. Meten kan ook onder toezicht van een bedrijfsarts of een onder de bedrijfsarts werkende arboverpleegkundige. Deze zijn wettelijk niet bevoegd de uitslag aan de werkgever mee te delen.

Besluit de werkgever om medewerkers in de gelegenheid te stellen hun lichaamstemperatuur te meten, dan geldt: in een dichte ruimte, uit zicht van anderen; geen verplichting om de uitslag mee te delen; bij een positieve uitslag meldt de werknemer zich ziek; de werkgever registreert alleen de ziekmelding en geen andere gegevens; de arbodienst pakt de verzuimbegeleiding op. Een werknemer van wie vaststaat dat hij is besmet de toegang ontzeggen, is uiteraard geboden vanuit preventieplicht uit arbowetgeving.
Enquête Betonhuis nieuwsbrief BetonCentraal 
Op de Algemene Vergadering van 24 januari jl.  hebben wij besloten om onze dienstverlening vaker te onderzoeken. Wat vindt u van BetonCentraal? Het invullen van de vragenlijst neemt ongeveer acht minuten tijd. De antwoorden worden anoniem verwerkt. Bedankt voor de medewerking!
Naar enquête
Een coronaveilig kantoor inrichten, hoe dan? 
Het coronavirus maakt het noodzakelijk om in een kantooromgeving extra maatregelen te treffen. Stel een crisisteam samen en stel het noodplan of continuïteitsplan van het bedrijf in werkingDe VGM-commissie Betonhuis heeft een document opgesteld met aandachtspunten voor een coronaveilig kantoor.
Tips Betonhuis
Coronavirus: hoe veilig en gezond om te gaan met COVID-19 op de werkvloer
Hoe moet je als bedrijf, instelling of organisatie op een gezonde en veilige manier omgaan met de gevolgen van het coronavirus? Daarover gaat deze handreiking van VNO-NCW, MKB-Nederland en AWVN, bedoeld voor onder meer werkgevers, managers en personeelsfunctionarissen. Download deze pdf met handige tips.
Handreiking
VNO-NCW, AWVN
  .PDF |   706 kb
Download

Meer informatie

Betonhuis nieuwsbrieven

Corona Hulplijn (0348) 484 419

Betonhuis
Betonhuis
 
Volg ons voor het laatste nieuws:
Linkedin   Twitter