Betoninfra
Nieuwsbrief december 2020
Betonnen CER maakt haven concurrerender
De 17 km lange Container Exchange Route (CER) op de Tweede Maasvlakte nadert zijn voltooiing. Met de doorgaand gewapende betonnen baan worden de diepzee containerterminals verbonden met railterminals en distributiebedrijven zodat treinen, binnenvaartschepen en feederschepen niet langer naar de verschillende terminals hoeven te gaan voor het ophalen van containers.

Lees verder >>

‘Eenvoudig en duurzaam fietspaden verbreden’
Hoe bouw je bestaande smalle asfaltfietspaden op een duurzame en efficiënte manier om naar brede betonnen fietspaden zodat het toenemende elektrisch snelfietsverkeer op een veilige manier gebruik kan blijven maken van fietspaden? Met deze vraag in het achterhoofd startten de provincie Noord-Brabant en Den Ouden Groep uit Schijndel een onderzoek in West-Brabant over een traject van 591 m.
Een interview met Ric Vergeer, projectmanager duurzame infra innovaties, provincie Noord-Brabant.
Lees verder >>

Beton maakt wegen duurzamer
De belangstelling voor beton in de wegenbouw groeit. Dat is vooral te danken aan de toegenomen aandacht voor duurzaamheid. Betonwegen gaan lang mee en hebben nauwelijks onderhoud nodig. Vooral wanneer gekeken wordt naar de kosten op lange termijn, zijn de voordelen van beton overduidelijk.

Bekijk de interactieve infographic Beton maakt wegen duurzamer op betoninfra.nl.

De infographic is ook als print-pdf (niet-interactief) te downloaden:
Beton maakt wegen duurzamer.pdf

Vezelversterkte rotonde voor extra veiligheid
Om de verkeersveiligheid te verbeteren heeft de gemeente Vlaardingen het kruispunt Zwanensingel/Zwaluwenlaan omgebouwd tot een vezelversterkte betonnen rotonde met vrijliggende betonnen fietspaden.
Naast veiligheid wil de gemeente Vlaardingen dat de rotonde aansluit bij het gedachtegoed van de circulaire economie. Daarom is gekozen voor een vezelversterkte rotonde
Lees verder >>

Betonnen verharding in en rondom paviljoen veteranenbegraafplaats
Naast het Nationaal Ereveld in Loenen verrijst een nieuwe veteranenbegraafplaats in combinatie met een herdenkings- en educatiecentrum. Roos Groep verzorgde de verharding zowel binnen als rondom het nieuwe educatiecentrum. De betonnen verhardingen vormen samen één geheel.
Lees verder >>

Kort gestort
Berichten over betonprojecten in het nieuws:
  • Wegonderhoud Tankweg met behoud van bomen
  • Amelander duinen gaan flink op de schop
  • 3D geprinte betonbruggen voor fietspad langs N243 tussen Alkmaar en Avenhorn
  • Vernieuwd fiets- en voetpad tussen Beesel en Reuver is klaar
Lees verder >>

BetonInfra
www.betoninfra.nl
info@betoninfra.nl
E-mail opties
Aanmelden
Afmelden
BetonInfra is een samenwerkingsverband tussen Betonhuis Cement, Betonhuis Betonmortel en aannemers betonwegen.
...