Betoninfra 20
Nieuwsbrief oktober 2020
Flevoland kiest voor fietspaden van duurzaam beton
Provincie Flevoland is bezig met een grootschalige verduurzamingsopgave. De in totaal 362 kilometer aan asfalt fietspaden ondergaan een transformatie naar beton. Een gesprek met Henk Jansen en Martin Vos, respectievelijk werkzaam bij de provincie als adviseur verhardingen en adviseur duurzaamheid, waarin ze nader ingaan op de achtergrond van de transformatie en de uiteindelijke doelstellingen.
Lees verder >>
Hip beton in Amsterdam-Zuidoost
In Amsterdam-Zuidoost wordt een multifunctioneel werkgebied gecreëerd rondom het verouderde kantorencomplex Holendrecht Centre. Met de nieuwe naam Community Campus Holendrecht richt het gebied zich specifiek op young professionals en studenten. Het gebied tussen de drie gebouwen is voorzien van decoratieve betonnen voetpaden wat zorgt voor een hippe uitstraling.
Lees verder >>
2,1 km betonnen fietspad door bosrijk gebied
De gemeente Berg en Dal heeft een nieuw 4 m breed betonnen fietspad aan laten leggen vanaf Groesbeek richting Molenhoek. Deze route wordt door forenzen en scholieren gebruikt voor hun reis richting station Mook-Molenhoek en enkele scholen van het voortgezet onderwijs. Met het nieuwe fietspad is deze route door het bos veel veiliger.
Lees verder >>
Zandkleurig, natuurlijk ogend belevingspad met kronkelscheuren, is dat nieuw of oud?
Een zandkleurig, natuurlijk ogend wandelpad met kronkelscheuren. Dat moet er al enkele decennia liggen. Fout. Het pad is splinternieuw én van beton. Recreatiepark Billy Bird in Volkel heeft met dit slingerpad de authentieke uitstraling die het wil bereiken.
Lees verder >>
Doorstroming sterk verbeterd met betonnen turbo kluifrotonde
In opdracht van de provincie Noord-Brabant en de gemeenten Oosterhout en Dongen is een turbo kluifrotonde aangelegd op de N629. Deze rotonde geeft een sterke verbetering van de doorstroming en veiligheid op de N629 ter hoogte van de aansluiting op de A27.
Lees verder >>
Kort gestort
Berichten over betonprojecten in het nieuws: 
  • Fietspad naast Beeselseweg vernieuwd
  • Een bochtje afsnijden zit er niet meer in op de Rivierendreef in Dronten
  • Oldambt steelt de show met de langste brug voor fietsers en voetgangers in Europa. 'Wow, prachtig!'
Lees verder >>
BetonInfra
www.betoninfra.nl
info@betoninfra.nl
E-mail opties
Aanmelden
Afmelden
BetonInfra is een samenwerkingsverband tussen Betonhuis Cement, Betonhuis Betonmortel en aannemers betonwegen.
...