online lezen  |  afmelden
Betonhuis
Agrabeton Nieuwsbrief
september 2020
Duurzaam bouwen in de agrarische sector
Robuuste varkensstal met uitloop
Onlangs is de varkensvleesketen Livar uitgebreid met twee nieuwe varkensstallen. Livar staat voor Limburgs Kloostervarken. Varkens hebben twee keer zo veel ruimte als traditioneel gehouden varkens en een verharde buitenuitloop. Beton voert de boventoon bij deze nieuwbouw.
lees meer
 
Invloed mestsamenstelling op emissie groter dan vloeruitvoering
Om de stikstofuitstoot te verminderen, kunnen melkveehouders kiezen voor een emissiearme stalvloer. Praktijkonderzoek in opdracht van Mineral Valley Twente laat zien dat de mestsamenstelling meer invloed heeft op de emissie dan de uitvoering van de vloer. 
lees meer
385 m lang kavelpad in Almkerk
Landbouwbedrijf Straver in Almkerk heeft een nieuw betonnen kavelpad aangelegd van 385 meter lang. Met het pad zijn de percelen onder alle weersomstandigheden makkelijk te bereiken met zwaar materieel en kan er eenvoudiger gemanoeuvreerd worden met machines.
lees meer
Erf vernieuwd met verschillende betonproducten
Biologisch pluimveehouderij Dennenhoeve van de familie Sijbenga in Hooghalen (Dr) heeft het erf flink onderhanden genomen. Er is een betonnen kavelpad aangelegd, een betonnen opslag voor de vaste mest en het erf is verhard met betonnen haakklinkers.
lees meer
Beton storten in koude omstandigheden
Beton kan onder winterse omstandigheden worden gestort. Wel moeten de juiste maatregelen worden genomen, zoals een goed geïsoleerde bekisting en eventueel verwarmd beton.
lees meer
3D-printen beton: van revolutionair naar vaste waarde
Fietsbruggen in Noord-Brabant en Noord-Holland zijn het eerste bewijs: 3D-geprint beton vindt zijn weg in de bouwwereld. Ook gebouwen, zoals een vergaderlocatie in Teuge bij Apeldoorn, zijn van geprint beton en in Eindhoven verrijst een kleine woonwijk met vijf huizen van geprint beton.
lees meer
Betonhuis
Betonhuis
 
...