Betoninfra
Nieuwsbrief juli 2020
‘Met materialenpaspoort omslag maken
naar circulaire economie’
Met een materialenpaspoort wordt het terugvinden, terugwinnen en hergebruik van materialen en grondstoffen eenvoudiger. Het moet bijdragen aan een volledig circulaire economie in 2050. De omslag zal gevolgen hebben voor bestekken, contracten en de manier waarop opdrachtgever en opdrachtnemer met elkaar zaken doen. Niels Donkersloot, senior-adviseur Stadsingenieurs gemeente Utrecht is namens deze gemeente betrokken bij enkele landelijke en gemeentelijke werkgroepen die zich bezig houden met het materialenpaspoort.

Lees verder >>
Waalkade in Tiel transformeert naar flaneerboulevard
De gemeente Tiel wil de stad en het rivierenlandschap bij elkaar brengen door middel van een open groene loopas vanuit de binnenstad naar de Waal. Onder regie van een landschapsarchitect is het gebied opnieuw ingetekend met een slingerwandelpad en een parkeerplaats aan de Waalkade.
Lees verder >>
‘Stop copy paste, maak weloverwogen keuzes’
Bij de aanleg van nieuwe infrastructurele projecten is een lage MKI-waarde het toverwoord. Als het om beton gaat, waarschuwt Jeroen de Vrieze van Betonhuis om niet te sturen op een lage MKI-waarde op projectbasis maar naar een systeemaanpak van de duurzaamheidsambitie. “Wanneer we op projectniveau lijken te scoren maar in het totale systeem in de min gaan, doen we iets niet goed.”
Lees verder >>
Bermbeton bespaart op kosten infra
De gemeente Zaltbommel was in het verleden jaarlijks ongeveer 100 duizend euro kwijt aan het onderhoud van bermen langs wegen in het uitgestrekte buitengebied in de Bommelerwaard. Met de keuze van bermbeton zijn de jaarkosten flink verminderd.
Lees verder >>
Vervanging van de lijngoot op Eindhoven Airport
Van maart tot oktober 2020 wordt de lijngoot inclusief de aangrenzende betonverharding op het platform van Eindhoven Airportvervangen. De reeds bestaande lijngoot was na 25 jaar aan het einde van zijn levensduur.
Lees verder >>
Kort gestort
Berichten over betonprojecten in het nieuws: 

  • Eerste 'rits'-fietspad ligt in Ryptsjerk
  • Nieuwe parkeerplaatsen voor vliegtuigen
  • Straks breeduit fietsen op Oude Bosschebaan in| Helvoirt richting Loonse en Drunense Duinen
  • Metamorfose bij Oosterhout: nieuwe aansluiting bijna klaar
Lees verder >>

BetonInfra
www.betoninfra.nl
info@betoninfra.nl
E-mail opties
Aanmelden
Afmelden
Doorsturen
BetonInfra is een samenwerkingsverband tussen Betonhuis Cement, Betonhuis Betonmortel en aannemers betonwegen.
...