online lezen  |  afmelden
Betonhuis
BetonCentraal
 Extra nieuwsbrief coronavirus X
Tevreden over verlenging noodpakket
 
Het kabinet is met nieuws gekomen dat het coronasteunpakket met drie maanden wordt verlengd. Betonhuis is blij met deze verlenging. Het pakket vormt een stevige steun in de rug om het werk door te laten gaan en zo te blijven werken aan belangrijke maatschappelijke doelen als woningbouw, mobiliteit en verduurzaming.

Betonhuis pleit samen met andere  brancheorganisaties voor de invoering van een ‘Deel- en Omscholings-NOW’.  Dit zijn aangepaste NOW-regelingen voor bedrijven in de infra, bouw, techniek, industrie en ontwerpbranche. De nieuwe regelingen moeten werknemers in staat stellen om de tijd die ze niet kunnen werken, te besteden aan bijscholing (Deel-NOW) of omscholing (Omscholings-NOW).

De bouw en infra is laat-cyclisch. We werken nu gelukkig door op projecten die al in de pijpleiding zaten. Om de orderportefeuille gevuld te houden is een stevig investeringspakket later dit jaar nog steeds noodzakelijk, net als het afgeven van vergunningen en het naar voren halen van geplande projecten. Betonhuis blijft daarop inzetten.

Ron Peters
NOW 2.0: Verlenging en aanpassing tegemoetkoming loonkosten
Een ondernemer die minstens 20 procent omzetverlies verwacht, kan vanaf 6 juli 2020 een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen bij UWV voor juni, juli en augustus. Hierdoor kunnen bedrijven hun personeel doorbetalen. De verlengde NOW-regeling kent wel een aantal verschillen ten opzichte van de eerdere NOW-regeling.

 

Lees meer
Nieuw: Toolbox Corona voor een personeelsbijeenkomst
Betonhuis heeft gewerkt aan een Powerpoint-presentatie voor personeelsbijeenkomsten. In de presentatie staan onderwerpen zoals: veilig werken op de bouwplaats​, veilig werken op kantoor​ en veilig thuiswerken. Het is een samenvatting van coronainformatie afkomstig van de Betonhuis VGM Commissie, AWVN, VNO-NCW, Bouwend Nederland en MKB Nederland. De pdf is onderstaand te downloaden, de presentatie is op aanvraag beschikbaar (remco.kerkhoven@betonhuis.nl).
Download pdf
Tips voor een coronaveilige kantoorinrichting
Het coronavirus maakt het noodzakelijk om in een kantooromgeving extra maatregelen te treffen. De VGM-commissie Betonhuis heeft een document opgesteld met aandachtspunten voor een coronaveilig kantoor.
Infoblad
Betonhuis
  .PDF |   276 kb
Download
Reparatie NOW-regeling
De NOW-regeling wordt op een aantal punten met terugwerkende kracht  gerepareerd. De datum waarop een aanvraag ingediend kan worden voor het vaststellen van de NOW-subsidie, is verschoven van 1 juni naar
7 september. 
Lees meer
Noodpakket banen en economie 2.0
Ondernemers en werkenden krijgen ook de komende periode financiële ondersteuning vanwege de aanhoudende impact van het coronavirus. Het eerste Noodpakket banen en economie loopt door en het kabinet neemt nieuwe uitzonderlijke maatregelen.
Website Rijksoverheid
Wat is de Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL)?
De Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL) helpt mkb-bedrijven (met maximaal 250 werknemers) bij het betalen van een deel van hun vaste lasten. De tegemoetkoming is voor bedrijven die meer dan 30% van hun omzet hebben verloren door de coronacrisis. Aanvragen kan vanaf medio juni 2020 bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De regeling geldt voor de periode vanaf 1 juni tot en met 31 augustus 2020.

Actuele links
Meer informatie

BetonCentraal Corona edities 

Corona Hulplijn (0348) 484 419

Betonhuis
Betonhuis
 
Volg ons voor het laatste nieuws:
Linkedin   Twitter